Καρέ – καρέ η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Λιβαδειά

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Λιβαδειά.

Η παρέλαση ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν τα νήπια του «Παιδόκοσμου», τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήρο Λιβαδειάς.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή μέρα είναι γεμάτη συμβολισμούς και νοήματα με πολλαπλούς αποδέκτες και με ένα επίκαιρο μήνυμα ότι ποτέ δεν παραιτούμαστε και δίνουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για περισσότερη δημοκρατία και ανεξαρτησία, με κοινωνική αλληλεγγύη, με ανθρωπιά και είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας των Ελλήνων θα δικαιωθεί και πολύ σύντομα θα έχουμε παρόν και μέλλον που μας ανήκουν», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνωστάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είπε τα όχι εκεί έπρεπε και δίνει τον αγώνα για να μπορεί ο ελληνικός λαός να ατενίζει με αξιοπρέπεια το μέλλον, για να υπάρχει, όχι μόνο γα την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη, μια Ευρώπη και ένα δίκτυο αλληλεγγύης τέτοιο που να δικαιώνει την πρώτη επιλογή , που έγινε πριν πολλά χρόνια για μια Ευρώπη των λαών με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, πρόοδο και ευημερία».

Η δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου συνεχάρη τους μαθητές και τόνισε: «Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο της ιστορίας μας, καθώς ο ελληνικός λαός με αυταπάρνηση και ηρωισμό αγωνίστηκε μέχρι εσχάτων, απέναντι στις φασιστικές δυνάμεις, για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή του, γράφοντας τις ένδοξες σελίδες του ηρωικού Έπους του ’40. Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί υποχρέωση μας για απόδοση φόρου τιμής στους αγωνιστές που κατάφεραν με την αντίστασή τους να αλλάξουν τα σχέδια των φασιστικών και ναζιστικών στρατευμάτων, που επεδίωκαν τη στέρηση της ελευθερίας, αλλά και πηγή έμπνευσης για αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή φασιστικής έκφρασης, διχασμού και μισαλλοδοξίας», είπε η Γ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Η επέτειος του «ΟΧΙ» πρέπει να μας καθοδηγεί, να ορθώνουμε τείχη ομοψυχίας και ενότητας για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας».

Στην ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και ενότητας αναφέρθηκε στο μήνυμα του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Ταγκαλέγκας επισημαίνοντας ότι «οι πρόγονοι μας, μας δείχνουν τη λύση, να μείνουμε ενωμένοι για να φθάσουμε σε μια ηλιόλουστη μέρα».

Γιώργος Λιανός πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ: «Γιορτάζουμε το ηχηρό όχι  του Μεταξά στους κατακτητές, την ομοψυχία των Ελλήνων και το ισχυρό φρόνημα που οδήγησαν στο Έπος του ΄40, σήμερα είναι ανάγκη να αντισταθούμε σε όσους θέλουν να αποδομήσουν τις εθνικές αξίες, την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και την οικογένεια».

Από τους ΑΝΕΛ, η Κατερίνα Παπαβασιλείου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο λαός έχει ψυχή, δύναμη και ηθικό φρόνημα για να μπορεί να επικρατεί ενάντια σε κάθε εχθρό».