Κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αγρίας κινητοποιήθηκε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές κινητοποιήθηκε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και η Επιτροπή Αγώνα Μικρών Εμπόρων.

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και αποκλεισμός των καταστημάτων που ήταν ανοιχτά. Τα καταστήματα αυτά ήταν ελάχιστα δεδομένου ότι και ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ανακοινώσει ότι στη Λιβαδειά τα μαγαζιά θα παρέμεναν κλειστά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε οργανώσει εξορμήσεις και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της Κυριακής και στην συγκέντρωση στον πεζόδρομο της πόλης.

Μετά την συγκέντρωση το Σωματείο προχώρησε σε αποκλεισμούς σε τρία καταστήματα (Zara Kids, VoiNoi, Crislia), τα οποία τελικά έκλεισαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολικό αποκλεισμό ενός σούπερ μάρκετ (Γαλαξίας).

Παράλληλα έκαναν λόγο για προκλητική και υποκριτή η στάση της εργοδοσίας συγκεκριμένων καταστημάτων που με την στάση τους  «τορπιλίζουν και αποδιοργανώνουν την κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των εργαζομένων»

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρουσιάστηκε το πλαίσιο του αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής και τα μέλη το Σωματείου απεύθυναν κάλεσμα στους  εργαζόμενους για συσπείρωση στο Σωματείο.

«Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή, δεν τους χαρίζουμε την ζωή μας. Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να κάνουν το βήμα δυναμώνοντας το σωματείο μας», τόνισαν χαρακτηριστικά.