Από την Φραπεδούπολη με αγάπη.

Γράφει η Ελισάβετ Παρασκευοπούλου, Life Blogger – Άνεργη Οικονομολόγος

Αγαπημένη μου Σόφη,

Θεσσαλονίκη! Τι να πει κανείς γι’ αυτή την πόλη. Οι επισκέπτες λένε πάντα όλα τα κλισέ που οι δημοσιογράφοι έχουν εφεύρει: ερωτική, μυστηριώδης και «γεια σου γκαρντάσι, πάμε για κανένα τσίπουρο». Από την άλλη αν ρωτήσεις τους μονίμους θα μιλήσουν για τις τρύπες του μετρό, την μόλυνση, τις χαμένες ευκαιρίες. Σήμερα όμως Σοφάκη θα κουβεντιάσουμε για μία άλλη πιο ελαφριά πλευρά αυτής της πόλης. Ο καιρός είναι υπέροχος και ο ήλιος λαμπερός. Και με τον ήλιο και την θερμοκρασία να ανεβαίνει τι έρχεται Σοφάκη; Το εθνικό μας ρόφημα: ο frappe ή κατά το ελληνικότερον, φραπές.

Ποιος είναι πιο αρμόδιος να μιλήσει για φραπέ από έναν Θεσσαλονικιό; Άλλωστε το, κατά τα άλλα όχι και τόσο κολακευτικό τοπωνύμιο, Φραπεδούπολη δεν βγήκε τυχαία. Ξέρεις Σοφάκη ότι η πρώτη φορά που το καλαμάκι βούτηξε στην θάλασσα από καφέ και ανακάτεψε τα παγάκια, ήταν εδώ στην Θεσσαλονίκη; Μάλιστα. Η ιστορία λέει ότι…

Περισσότερα στο: http://www.dears0fi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_23.html